Baka baka liten kaka





Snart är biscottin slut, dags att baka nya!

Blommigt och turkos





Min vardag får gärna vara blommig och turkos under sommaren. Tänk om jag hade en stuga där känslan och färgerna var som min gamla mugg. Som för övrigt är en av de första grejerna jag köpte när jag flyttade hemifrån. Jag har mestadels använt den som vas eller att förvara öppnade konserver i eftersom den är gigantisk. Mina teglas dricker jag vin ur. De är små och nätta, precis som jag vill ha det. Båda skulle lämpa sig fint att dricka te ur, men det gör jag ytterst sällan så därför har de fått nya användningsområden. Blommorna besökte jag i Botaniska trädgården någon gång under vårens alla besök.



Viloplatser


Fiket i Botaniska med patinerade stolar från Grythyttan.


Utanför fönstret till sovrummet skymtar ett rådjur.



Jag längtar efter en fin uteplats att kunna njuta av frukost, grill, sol och goda vänner. Något nära en natur med rikt djurliv, massa blommor och växter. När vi tidigare under våren besökte Botaniska tänkte jag, så här vill jag bo! Vilka ytor. Okej, jag vet. Det är en park, men i en minre skala. Kompromera ihop allt. Lite kuperad mark, stora träd, ytor att sträcka ut sig på och djur. Hoppsan! Det är ju faktiskt så det ser ut utanför vårat fönster.

Häromdagen låg grannens katt och stirrade ut rådjurshonan som vilosamt låg och tuggade på narcisserna. Dessutom stod en bock bakom en gran en bit upp i slänten. I fortsättningen ska jag ta tillvara på alla njutbara stunder här utanför. Jag har faktiskt mitt egna paradis framför näsan på mig.



Fyndat på loppis



Idag åt jag frukost på den nya assietten som jag och Linda hittade på våran loppisrunda tidigare i veckan. Jag hittade lite tallrikar på första stället, Fasan från Gustavsberg. Efter att jag köpt dem, såg jag både olika delar och färger ur serien i de andra butikerna. Jag föll för mönstret i den här färgen, så det blir kanske något nytt att samla på (som om jag behövde det).



RSS 2.0