Vinterrusk


Snart, om bara en vecka är allt över. Jag pratar om julen som inte alls förtjust i mig (eller jag i den). Det blir inget julpynt och absolut ingen gran som vill förstöra mina blommor med sin etylengas. Det enda som piggar upp mörkret hemma hos oss är hyacinter och tända ljus, vilket behövs i kylan. När det blir så här kallt så trivs varken jag eller orkidéerna. Den torra och instägnda luften som blir här inne efter alla tända ljus gör att orkidén får matta blad och knoppar som faller innan de hinner blomma ut. Om bara några månader blommar magnolia och skillor under den betydligt ljusare våren. Åh vad jag längtar!


Vinn ett nytt kök

Precis som alla andra har jag pysslat ihop en egen moodboard hos Marbodal. Ett kök i rosa och orange vore mysigt. På sidan kan du rösta på mitt och alla andras bidrag eller bara inspireras av de olika förslagen.

Ny, som i snygg


Efter de tapetseringar som ägt rum den senaste tiden har det blivit en del snuttar över. Här är några favoriter som fick hamna på tv-möbeln i vardagsrummet i helgen. Visserligen är en lucka kvar. Jag sparar den till nästa gång jag sett mitt gamla rum hemma hos mamma och pappa som blivit omtapetserat. Där sitter nu en blommig, turkos tapet. Tror det skulle passa fint ihop.

Den småblommiga har jag fått av mormor för många många år sen, tapeten sitter i hennes hus inuti i en liten söt garderob. Färgerna är väldigt lika den storblommiga.


I min bokhylla


I tenta-tider finner jag luckor för det mesta, förrutom att läsa och skriva. Här är en av dagens exempel som jag skjutit på lite för länge. En kul utmaning från Gallery.RSS 2.0