På tapeten

Drömmen till köket. Klicka på bilden för att få en bättre helhetsbild.

Hade det inte varit för den nyköpta rullen, som aldrig lyckas komma upp, så hade jag utan tvekan smackat upp det underbara mönstret av fåglar, frukter och hjärtan bakom glasskivan i köket. Interior1900 har tapeter med mupparna, djur från ett helt zoo och blommor i alla världens färger och former. Till och med deras ränder är spännande. Åh, tänka sig att hallen fortfarande är vit från topp till tå. Det är ett projekt som bara finns i tankarnas värld än så länge. Tack gode gud för det, några snabba beslut på tapeter (som aldrig har öppet köp) ska det då minsann inte bli där. Jag vill bli glad av att komma hem, en sån tapet kan ju knappast vara svår att hitta.

Ursäkt nr två

Det är så mycket jag borde göra, istället spisar jag mina gamla skivor som mamma har släpat på från jordens alla hörn. På högsta volym. Den skivan jag lyssnar på just nu är den främsta, en av de absoluta (klassiska) favoriterna.
Jag borde läsa i någon av de här böckerna som ligger i sin enorma hög på bokhyllan. För att vara korrekt skulle det innebära allihopa från pärm till pärm. Jag har slått i de lite, letat efter fina bilder och sökt efter åtminstone en aha-upplevelse. Men läst det har jag inte gjort.

Ta vara på tiden

Igår hade jag vägarna förbi Stadsmissionen, där hittade jag lite gammalt skräp som skrek efter min kärlek. Jag hoppade hela, långa vägen hem. Med spray, nål och tråd har jag utnyttjat inläsningstiden på bästa möjliga sätt, även om den ska disponeras på annat sätt.
Med svarta naglar väntar jag nu bara på att den bedövande lukten ska försvinna så jag kan visa er en liten bild.

Elefanter ger tur

Tre elefanter som jag köpte i Thailand har efter flera år ännu inte kommit upp på väggenFör någon vecka sen kom den här pyttelilla elefanten med posten.En fin låda i trä som jag snällt tagit över efter en god vän som flytt staden.Brickan som har allt man kan önska sig. Elefanter, fåglar, blommor och härliga mönsterSalt och peppar-kar som myser med varandra på köksbordetÄven när jag går hemifrån har jag alltid en elefant med migI fönstret i sovrummet hänger det fem olikfärgade elefanter på radVinn djur till ditt egna zoo

Fiazoo gillar djur och tävlar om en krokodil som du kan vinna hos Bortbytingen
Ute på vift

Några djur har rymt från fiazoo. Jag är ute och letar. Skulle tippa på att allt är i sin ordning om en vecka. Då kan n skymta fler snablar och annat nödvändigt här i livet.
Zoo long (som man skulle kunna säga här i Göteborg)

Tips

Ni har väl inte missat posten från IKEA family? En av mina favoritbloggare, Nina, är med i ett mysigt reportage. Vi får både se färggranna och självklart inspirerande bilder från hennes välfyllda hem samt det re-designade poslinet. Vart hennes marocko-ådra kommer ifrån vet jag inte, men ooh så nyfiken jag är. Kan det vara hennes andra hälft och/eller Nederländerna som har någon gemensam nämnare tro?
Fler djur på fiazoo


I mitt fiazoo finns det snart mer elefanter än i Indien. Igår fick jag tre små djur, de är bara 2-3 cm stora (med svans!), på posten.

I en liten påse för lösgodis har dem fraktats genom vårat falukorv-långa land från Loppan till mig. Tänk om det går att köra en skruv rakt igenom djuren så jag kan använda dem som krokar på toaletten. Med rumpan mot kaklet på väggarna kan det bli lite roligt. En dusch av vit sprayfärg så är vi nästan i mål.
Hmm, en zebra hade varit lekfullt roligt med sitt fina möster. (Önska, önska) Varför tänkte jag inte på det?RSS 2.0