Hej tomten


Hej tomten. Jag behöver pigga upp mitt trötta zoo med mer ljus och fina, glada färger.

Jag har varit jättesnäll i år och faktiskt gett många av mina sparade pengar till bättre behövande. Till konstapeln som sa åt mig att inte cykla mot rött och till en tysk som stannade mig på motorvägen och sa sig behöva 5000 kr. Däremot har jag inte ett endaste korvöre kvar till mitt zoo. Alla djuren som bor med mig i fattigstugan kommer bli ledsna. Snälla tomten ge mig, jag menar mitt zoo några fina klappar i år.


FavoritmöbelI sovrummet står den här byrån inknökad i ett hörn. Den syns knappt i sin oansenliga skrud med alldeles matt ovansida och något som liknar svartmögel på baksidan. Dessutom är ena handtaget trasigt, men vad gör väl det? Byrån är en gammal klenod som vi hämtade ute i en lada, jag antar att den kommer hänga med ett bra tag, för det är en liten favorit! Vill ni se fler favoriter tycker jag ni gör bäst i att kika in hos fabriken.

JulfönsterHos fiazoo ser det mest ut som om det bara är december med några extra tända ljus. Vill du ha inspiration på tema julfönster gör du bättre i att kika in hos fabriken.

Alldeles vardagligt och vanligt hos fiazoo
Även om det lackar mot jul, ser det mest ut som vanligt hemma i mitt fiazoo. Jag hittar inte nyckeln till förrådet och blir lite ledsen i ögat. Där inne, bakom den låsta dörren ligger min alldeles egna adventsljusstake som jag fick av mamma förra året. Hon har gjutit den i betong. Det var mitt första, och förmodligen enda julpynt.

Förresten, det här är första julen som jag inte jobbar som florist, det känns lite konstigt. Men hyacintherna på bordet får mig i stället på andra tankar, tänk vad härligt att vara ledig alla dessa sena kvällar.

AdventskalenderHär kommer ett alldeles underbart tips i tider som dessa. En alldeles fantastisk blogg av Tovelisa som under december månag blir en djurkalender. Varje dag kommer ett nytt djur, och varje dag får vi läsare komma på en passande allitteration till djuret. Visst låter det kul?

RSS 2.0