Lucky number 2


När jag i morses gick ut i köket hade jag helt glömt bort att jag värmde mjölk för att hälla i kaffet i picnic-termosen. Men en sån tur (som snart är mitt namn) att det låg och skummade i kant med kastrullen! Today is my day, agin!!


Ibland har jag turJag har rimmat in den fina sjalen med indiska händer på. Om man klickar på bilden och läser texten så finns jag med. Skoj skoj!
Tack alla underbara!

Att ha sommarkalas är tydligen lite som att fylla år. Efter mer än 12 timmars festande, ätande och en orgie i glassfrosseri hade badrum, kylskåp och rum fått massa nya kompisar.Malin gjorde det rätta och gav en florist underbart fina blommor! En stor bukett med en så vacker färgAntingen är Lisa på väg att flytta in hos oss eller så är det mitt "åååh, vilken fin en sån vill jag ha..." som fått denna lilla sötsak att pryda badrumshyllan hemma hos oss. Den luktar underbart, jag undrar om den går att äta?


Fransmännen hade med en jättefin aloe vera, en växt man både kan titta på och använda som salva på sår eller brännskador. Fruktfattet hade mer frukt efter än innan festen, det vet i tusan hur det gick till?


Kanske borde ha midsommarfest i veckan igen, för i kylskåpet finns det inte så mycket mer än alla världens olika sillar
Midsommar

Då var drömmarnas dag Ä N T L I G E N här. Den mest underbara dag på hela året som vi alla alltid sucktar efter. Strålande sommarväder, ljumma vindar, blommor i håret och ett långbord som är uppdukat för en härlig grillbuffé med tre olika sorters glas, en för varje dryck, och dubbelt så många sorters sill och den där förbannade dillen i potatisen. Men precis som den låter, lite för bra för att vara sann, så finns den egentligen bara i drömmarna. I de vuxnas drömmarnas värld. Jag kan inte på något sätt associera mig till detta levande liv.

I verkligheten är jag för regnrusk blandat med åska, som verkligheten bjuder på, ett (och bara ett) glas med vin som jag fyller på allt eftersom. Så där böljande romantisk och mjuk som man ska vara, kan jag inte heller leva upp till. Jag är alltid lite för grov i mun. Det är så verkligheten ser ut för mig idag, och alla andra dagar på året då jag är pessimist/realist. Alla andra 364 dagar kan jag inte leva upp till vuxenkraven att planera, spara, organisera, beräkna, motivera, motionera eller ens jobba.

Så varför ska jag, som känner mig mer osäkrare än när jag var sjutton år och ville påstå att jag var såå vuxen, försöka ta denna tradition i mina egna händer? Jag dricker vanligtvis bara sprit när jag annars är för full, tar sällan en klutta av senapssillsåsen och lägger den på min kant av tallriken när det bjuds. Jag tycker vardagligen att det är jobbigt att laga mat till knappt två pers. Jag umgås och lever med kompisar som utåt inte erkänner sig vuxna. Men nu ska vi med tretton olika sorters köttstycken och spöregn i backen, på eget bevåg, samla oss i en klunga och försöka föra en sedvänlig tradition under måttlig fylla. Skål på det och lycka till!!

Midsommartips

Imorgon är det fredagen den 19e, vilket innebär en stor blomsterdag för oss alla. Mitt tips till dig är att plocka en fin bukett redan ikväll. Kvistar från träd med vackra löv, jättedaggkåpa, pioner, schersmin som doftar underbart och alla dina andra favoriter. Snitta de väl med en kniv, absolut förbjudet att klippa med sax (det gör bara skada), och ställ de i rikligt med vatten. Plocka bort alla blad som kommer under vattenytan så det är rena och fina stjälkar i vattnet som gör att blomman står sig och kan dricka klart vatten utan slem från blad.

Detta kan och ska du självklart göra hela sommaren. Har man ingen trädgårt får man plocka in sommaren och njuta av den bäst man kan. Så gör jag.
Ikväll när det blivit lite mörkare, tänker jag gena över kolonilotterna här bakom och sno åt mig något fint för ögonen. Knoppar, strån och vackra stjälkar är några av mina favoriter.

Glad midsommar till er alla!

Här! är jag

Ibland har jag bara inget att berätta om. Men den som vill se förändring kan uppdatera fönstret så försvinner fiskar och mitt halva zoo.

Jag har gått in i blogg-väggen, åkt på blogg-com, har bara inget att säga. Måste päsa lite tills jag kommer på något att visa eller berätta om. Det finns ju så mycket smått här i livet, men jag hittar inget, nada, niet. Det är tomt. I blogg-huvudet alltså. Men jag finns kvar.

Undertiden kan ni sjunga med till Fibes, oh fibes som inspirerat mig till att göra det djurfritt (för alla er allergicker). Ni finns ju fortfarande kvar även om man aldrig pratar om er. Miljön, fildelning och arbetslösheten är så mycket viktigare så vi glömmer bort er stackare. Jag lider med er, jag gillar djur och har haft och har många djur.Titta så fint det blev


Numera vaknar vi till den här synen. Tusen tack för min påhittiga mamma och för att tapeten har ett så lekfullt mönster. Vi kunde inte beskära våderna rakt där uppe vid taket.Tapeten lyfte hela lägenheten, så fort jag kommer innanför dörren blir jag glad av den ständigt blommande väggenSpegeln kommer få hänga kvar, jag får istället ge mig ut på jakt efter ännu fler udda ramar att hänga på väggen mittemot tapeten så mönstret tas upp på fler ställen i rummet.

Ett litet glittrande kort


På lördag är det bröllopsfest med tema maskerad. Jag fick i uppgift att fixa ett kort till det brudparet. Jag spexade till kortet lite nu när det inte är så krystat och traditionellt. Härligt! :)Jag har tydligen pärlat upp en liten prinsesskrona som jag hade tänkt hänga i G:et, så det fick bli ett hjärtaJag har inte gett upp än, men en groda ska jag väl kunna hitta som går att hänga i Johans J. Vill få till den här sagan. En lite pussmun kanske borde klippas ut. Har funderingar på att göra en pil av en pinne och lite papper som ska gå genom J och G.

I can see clearly now


Jag forstätter med temat låt-rubrik av bildens loppisfynd. Den här snirkliga spegeln sprayade jag vit. Den är annars i mässing, inget som jag är något fan av. Det ska bli en spegelvägg i sovrummet på väggen mittemot fondväggen med de grönblommiga tapeten. På så sätt kommer det fina mönstret igen på flera ställen i rummet på ett lekfullt sätt.Den här vackra ramen ska bli vit, kanske ett projekt för dagen. Precis som bilden visar är den trasig på sina ställen, det gör den ännu mer charmig. Undra hur många som speglat sig i denna skönhet. Det verkar vara originalglas som sitter i ramen, det är små svarta fläckar här och var. Dessutom är den fint välvd i kanterna.

Ska försöka hitta fler udda former, även spraya spetsmönster av ett gammalt tyg på en spegel som saknar ram.

Nu är det ljus här i vårt husImorses vid frukosten när jag funderade över helgens tapetsering kom jag och tänka på ett av mina senaste fynd som ligger nästan osedd i garderoben. För bara en spänn, japp 1 krona, blev den här härligt karamellgröna lampan min.Den stora, fina glödlampan som jag fått av min bror ger ett jättefint skuggspel inuti skärmen. Jag har sedan tidigare även en längre och finare textilklädd, svart sladd som jag hellre vill använda än den gamla skitiga vita. Måste klura lite mer (få hit min kära bror) på hur jag ska få på skärmen på sladden.


RSS 2.0