Fyndat på loppis

Häromdagen åkte jag till en loppis här utanför Göteborg, det var längesen jag fyndade något. Minns knappt när jag fick med mig något hem. Måste varit innan jul någon gång. Inte ens hundra spänn gjorde jag åt med den här gången. Jag är verkligen nöjd med mina fynd. Lamporna var löjligt billiga, bara en femma styck. Otroligt nog är allt blått, en färg jag sällan väljer. Hurra för nya färger!

Tallrikarna ska nog bli ett kakfat. Perfekt som present till någon man tycker om. Mormor har gett mig hennes servis, Berså, och nu samlar hon på Koka Blå så det blir en fin present när hon fyller år i maj. Både mamma och brorsan har målat och tapetserat om rum nyligen. I samma färg dessutom, turkost. Tänkte att lamporna kanske skulle passa in där. Bara feppla ihop några skärmar först. Blir ett projekt med deadline jul, jag ät ute i god tid.Fågelholk nummer tvåDen här lampan sitter på väggen i vardagsrummet, passar fint till fågeltapeten.
And the award goes to

I gala tider som dessa fick jag en söt award av Gallerry. Vilken tur att jag förberett ett litet tacktal.
Tack.

I awarden ingår:
- Kopiera awarden till min blogg
- Länka till personen som gett mig awarden
- Berätta sju intressanta fakta om mig själv
- Välja sju andra bloggar att ge awarden till
- Länka till deras bloggar
- Lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.

Sju saker om mig:
- I en etta som jag bodde i hade jag åtta olika färger plus en guldblommig tapet på väggarna.
- Jag bad mamma måla tatueringen på min rygg.
- Jag lät en kompis tatuerat fjärilarna på handleden. Jag var hans fjärde försökskanin.
- Jag samlar bland annat på skålar på fot och överkast.
- Jag är sjudundrans bra på att baka kladdkaka.
- Jag är utbildad florist men pluggar nu till lärare.
- Jag äger inga jeans, går alltid i kjol eller klänning.


Sju bloggare som får awarden av mig:
- Mollysgrove som målar fantastiskt!
- Kvirrevitt med sitt inspirerande hem
- Lotten är helt tokig på att fynda fint på loppis och virka vackert
- Nina är en underbar formgivare
- Frydogdesign som alltid exploderar med färg och mönster
- Imittlunehi ger mig syglädje och får mig att vilja byta ut hela världens färger till pastell
- Mymbel guidar oss genom Sthlms tokiga lappar, hundar, skyltar och skyltfönster,Semlor

I helgen var bröderna här. Då passade vi på att slänga ihop lite semlor och dra fram finkopparna. Inte nog med det, även de oanvända silverskedarna fick glida ur det lilla ljusrosa silkespappret som de legat i sen jag var liten.
Så gör man bara inte

Häromdagen fällde jag en tår när jag såg att Pompej hade tagit finpåsen, som även fungerat som min skolväska ett tag, för att slänga onödigt skräp i.
Because you're worth it

Den lilla svarta passar utmärkt på väg till tvättstugan, fredagsmyset, på föreläsningen eller kanske på en vän du gillar att titta på. Följ bara anvisningarna nedan.

1. Klipp
2. Klistra

SolgultIdag försöker jag pigga upp den gråa vardagen med en solgul macka som matchar köksstolarna hur fint som helst. Hurra för det.

Mitt 20:e januari-löfte är att försöka uppdatera lite oftare, vad sägs om det?


Hipp hipp hurra

Gallerry firar ett år med sin blogg och sina fina babes. Vem vill inte ha en sån?

Drömbröllop

Jag trodde aldrig jag skulle vilja gifta mig, men när jag ser dem här bilderna kan jag inte annat än önska att klänningen var min. Vilken helt underbar och fin klänning! Har aldrig sett något liknande förrut. Alla detaljer som ballonger, virkat, rislampor i träden, sommarblommor, quiltade överkast, de gigantiska blompuffarna i taket, färgerna på tärnornas klänningar, sommar. Jag kan fortsätta i all evighet. Vet inte riktigt hur jag kom till Anna, men det var där jag fann dem magiska bilderna.


15-5519

Från pigga, glada Mimosa (vilket även är en blomma som doftar sött som honung) till djupa och friska turkosa toner. Här svänger det. 15-5519 är inte dagens datum, utan årets färg. Hipp hipp hurra! Jag går från 2009 till 2010 med  PANTONE 15-5519 Turquoise. Vi kan väl sammanfatta det hela med en bild från den (snart uttjatade) tapeten som sitter på min, ialla fall just nu, favoritvägg. Som bonus bjuder jag på turkosa blickar från lilla lägenheten.RSS 2.0