Think pink







Åh jag har ju glömt att visa pallen! Ett fint paket kom på posten för en vecka sen, min alldeles egna Tam Tam. Den huserar just nu vid det nyuppsatta drapperiet som fick följa med hem, efter att legat hos mamma och pappa sen jag bodde där.

Jag valde den rosa eftersom jag nyligen upptäckt den här fina färgen. Det var någon gång i december runt jul, likt tjurfäktarna om Ferdinand som jag kom på att rosa - det ska vi ha! Pallen ser ut att bli bra kompis ihop med gult, vilket passar bra då jag funderat på en femte sittplats till köket där vi har gula stolar. Inte för att vi är så många som bor här, men det händer att vi sitter just fem vid köksbordet när någon trillar över tröskeln. Gungstolen är för svajig och fåtöljen är lika bred som gången i köket så det blir aldrig riktigt bra att släpa in något av dem. Men en pall, så simpelt och framförallt fint (om den är rosa).

Frukost nummer två



På veckodagarna brukar jag gå upp vid samma tid som min kära sambo. Även om jag inte ska till någon föreläsning förrän klockan 13, för då finns det både tid och behov för två frukostar. Mmm vad gött!! Den första innan åtta och den andra någon gång på förmiddagen. Idag blev den senare en stor kopp kaffe med mycket mjölk och lite kardemumma. Till det käkade jag vindruvor, en äggmacka med kalkon och spiskummin (bästis med ägg). Jag har aldrig och kommer aldrig förstå dem som inte äter frukost. Det är så mysigt och framförallt en självklar start på dagen.


En helt vanlig tisdagsmarängsviss



Igår när vi gick från spårvagnen till lägenheten blev jag så sugen på marängsviss. Det var den kalla luften och de vita kullarna i kombo med snön som ligger på gångvägarna som blivit ljusbrun och ser ganska torr ut, liknande choklad-florsocker, som frästade mitt glassinne. Vilket förmodligen är vattenbrist och sockerabstinens eftersom den dagliga dosen varit frånvarande.

Jag råkar vara världens lyllo, har nämligen en pojkvän med byxorna fyllda av guldpengar. Han insisterade på att skutta in i affären här alldeles brevid för att köpa choklad-och-vaniljglass, maränger, chokladsås och chokladciggarer. Åh vilket kalas vi hade när vi lassades upp mängder i varsin skål på fot. Vi förgyllde ögonblicket med finskedarna och förevigade med ett foto för att frästa alla er andra som inte kunde närvara.




Ballonger och Vimplar












Vid fest eller till vardags är det alltid roligt med något lekfullt i luften. Tänk att vakna upp till massa ballonger, vilken bra start på en ny vecka. Jag tar en sådan, tack. Med lite chokladsås vid sidan. Tack

trappa










När jag inte finner någon inspiration brukar jag gå till den gröna mappen på datorn, där ligger bland annat de här bilderna.



Sitt fint









Om det är permafrosten som kommit för att stanna väljer jag att stanna inne. Kanske mysa ner mig med kakor runt ett stort bord med goda vänner. Eller i en soffa med roliga spel? Hur som helst så vill jag sitta fint.


Fåglar på tapeten




















Här är det fåglar högt och lågt i form av ljusstakar, smycken, krokar och som obrukbara men fina att titta på. I alla dess former. Med risk för upprepning bjuder jag på en liten kompott från lägenhetens olika hörn.

Tam Tam




En pall kommer lastad med ett stort hipp hipp hurra!! Idag är jag en lyckans ost som vunnit en finfin Tam Tam hos Furnish. Gissa vilken färg jag valde? En liten fanfar på det - tamtam



Lila









Skepp ohoj, vart ska det här sluta? Jag har fått en till blomma av Pompej! Pjuh. Den här gången var det en pampig hydrangea macrophylla eller hortensia som den heter på svenska. En av mina favoriter, jag föredrar storblommigt även om knoppar står högt upp på topplistan. Det får mer än gärna fortsätta så här.

I samma färger som blomman står en ugglefamilj och spejar över köksbordet. Äggklockan har ni förmodligen sett i tidigare inlägg om köket. På lilla listen står några marockanska teglas som jag fått av farmor, de är från mitten av 1900-talet och hon använde dem inte längre så jag fick med dem senast vi var nere och hälsade på. Så här års används de till att dricka vitt vin ur, på sommaren är de perfekta för små buketter som får följa med hem.



I mina burkar








I min samling med burkar förvarar jag andra små olika samlingar. Det är de allra käraste burkarna som får stå till tjänst. De som innehåller bollfransar och muffinsformar fick jag av mormor i somras när jag rensade skafferiet i hennes stuga. En sån tur att jag var där och snokade. Det är få burkar som är sprillans nya, den med knappar är ett exempel. Mamma gav mig en så passande fin burk med en text som skulle kunna vara citat från mig själv. "A balanced diet is a piece of cake in each hand"


Linn







I helgen hade vi finbesök av Linn. En helskön helg med soffmys, dans, måla med kritor och titta på skrattande fiskar på Universeum. Vilket kalas.

Hon var för övrigt väldigt förtjust i armbandet jag fick av Lotten. Linn knäppte på och av mig det, provade det själv och lät alla få prova hur det kändes att bära något så fint.

Första blomman






Jag trodde knappt det var sant när Peter kom med massa tulpaner mitt mellan tvätten här om dagen. Första blomman efter drygt två år. En del skyller på att jag är florist, att det är därför ingen vill köpa blommor till mig. Löjligaste jag hört, klart att jag gillar att få blommor.

Igår var jag hemma för någon sorts förkylning. Skrovlig i halsen, tryck och lockför öronen. Hör ju knappt något inget. Tanten inom mig börjar ta över mig. Så jag passade på att njuta av blommorna och ta en köpe-fika. Nya Ballerina Kladdkaka. Oj, oj, oj, vilken succé. Jag är helt såld. De går inte sluta doppa dem.




Fler djur till mitt zoo



I helgen hann jag med några olika ställen. Bäst att passa på när man är i Falköping. Det lilla fula rådjuret tittade på mig vid en bakluckeloppis och vi blev vänner. Nu bor han i bokhyllan brevid en uggla.


En av alla samlingar



Här är en bit av samlingen jag skrev om häromdagen, skålar på fot. Allra helst ska de vara i milkglass. Pressat vitt glas. Men visst är det svårt att låta bli om jag dyker på en turkos, svart eller i transparent glas. Den största hittade jag på en loppis när jag var hemma hos min familj i helgen. Det är bara de allra finaste som får stå framme i köket.


Fåglar

Ser nästan ut som en flagga. Det några bilder på min anteckningsbok som jag borde egentligen läsa ur, och inte titta på. Tenta-tider gör att uppdateringen hamnar längre ner på listan.

Swap



Bytte till mig det här fina armbandet som Lotten så snällt virkar till mig. Dessutom fick jag en fin liten necessär som överrasskning. Snacka om flitig Lisa!

RSS 2.0