FågelsångNu är det vår på riktigt, i Strömmensberg slänt utanför fönstret sjunger fåglarna hela dagen. Den fina sången har lockat hit en blommig sparv som flyttade in med sin bur (!!) hos oss i helgen. Detta zoo börjar bli ett stort fågelbo.
Pippi på väggen


Den här pappersrullen hittade jag i en mysig butik i Köpenhamn. Den fick Bob Dylan att hoppa ner från väggen, inget snack om saken. Tyget bakom är köpt i Marocko. Så nu är ett problem löst, tyckte att den här väggen var oändlig och svart-vit, kanske för att Bob var det.

MyspyskvällHalva truppen i soffan är lite krashlig och den andra laddar för tenta. Vad passar då inte bättre än myspys med kudden som Pompej på eget initiativ köpte sist vi var i Lidköping. Jag är så stolt över hans nya sinne för inredning, format precis som jag vill ha det. Den här gången hindrade jag honom inte med hans impulsiva köp.

Vi har köpt nya bord som bara ska målas om. När vi väl enats om färg och målat om dem, kommer en bild upp. Men innan det händer, kan vi vänta på att sommaren ska komma.
Ps. Idag fick jag nya blommor.

Shoppat i KöpenhamnBokstäver i metall, ugglor, småfåglar och andra djur. Det här är en del av alla fina saker som fick följa med från Köpenhamn. Håll i hatten vad mycket jag egentligen hittade, men som fick stanna kvar. Kanske blir det ett besök snart igen, men då sover vi hos kusin-vitamin som kommer hit i helgen. Tänk vad hotell-pengar jag sparar då som går att lägga på något annat kul. Tex en jättefin stor fågelbur som vi länge stod och pillade på.

KöpenhamnFörra helgen var vi i Köpenhamn och njöt av öl i solen, wienerbröd, pölse och rolig shopping. Vad jag fick med mig hem får ni se en annan gång.

Hallen i UnderlandetOps... Det blev ett inlägg utan egna bilder, eftersom detta egentligen bara är min dröm.

Igår var vi på bio och såg Alice i Underlandet. Äntligen knäcktes den svåra nöten, hur ska vi göra med hallen? Den är vit, tråkig och inte alls mysig att komma hem till. Som en skänk från ovan, kom allt till mig under filmen, jag behövde inte göra något. Nu vet jag precis hur hallen ska bli.

Om det inte vore för det grå klinkersgolvet i hallen, hade jag lagt ett nytt svart-vit-rutigt. Jag har funderat ett tag på vart jag kan få in ett på våra små ytor. Om det inte går i köket, vart ska det så ligga? Så självklart, nu i efterhand, i hallen! Dessutom är det där alla dörrar i lägenheten sitter. Till toaletten, trappuppgången, sovrummet och en liten garderob. C´est parfait! Jag snackar alltså om scenen där Alice dricker upp drycken så hon blir liten och kan ta sig till Underlandet. Som i boken är en lång hall, men i filmen är ett runt rum. Tjoho vad bra. För att få det lite mer spännande än så tänkte jag att en kaninlampa, ljusslinga med pioner, en stor fin klocka skulle få göra lite stämning. Vi har sedan ett tag tillbaka fått en hatt som jag ska göra om till lampa. Mycket myspys-belysning vill jag ha. Vi ser ändå våran lilla kantiga hall från hela lägenheten i stort sett. Den är svår att undvika om vi ska förflytta oss mellan rummen. Så mysfaktorn är viktigast! Praktiskt kommer nog sist, vad kan vara opraktiskt i en hall för två färdigvuxna?

Men vilken färg ska det bli på väggarna? Blått kanske? En diffus lila, grå, blå? Jag tror det här kan bli bra. Vi får väl se om det blir verklighet att få in alla de grejer jag vill ha, på ett och samma ställe. Jag behöver knappast övertala mig själv.RSS 2.0