Småfolket

Vilken liten rolig idé jag fick nu!






Ljusstake i betong



Hux flux bara så där, på onsdag kom mamma åkandes i bilen. Hon hade gjutit en ljusstake till mig. Jag blev alldeles tokglad. Just nu står det värmeljus för hålen som är anpassade för vanliga stearinljus. Efter alla dessa år har jag äntligen en alldeles egen, och speciel, adventesljusstake. Hurra!



Paket på posten











Inte nog med katterna så har fått så mycket roliga paket när jag fyllt år. Flera av dem kom på posten. Varma goa vantar, hemmapysslat halsband (drömmen om Paris), album med gamla kort och massa minnen. Jag börjar gilla att fylla år. Tusen tack alla söta!



Åtta bilder vardagsrum














Skepp ohoj, här kommer åtta sista bilder från utmaningen att visa sitt hem. Vardagsrummet har nyss fått en gul tapet med fåglar, allas favorit Pip. Jag har hunnit fylla år och fått två fina betongkatter som min jätteduktiga mamma gjort. De ska föreställa mina små prinsessor Pelle och Nisse. Visst syns det vem som är vem? Mamma har fantasin och intresset för belysning så katterna fick liv med en ljusslinga som även blev ögon. De är mina favoriter, både de levande och i de betong.


Pip

Förra veckan tapetserades det i gult, vilket jag glömt att visa. Så kan det gå. Nu på morgonen väntar jag på att det ska bli ljusare ute så jag kan ta en bild på de små nya fåglarna. Spänningen är olidlig.



Baka baka liten kaka








För ett tag sen vann jag ett presentkort hos Bagaren och Kocken genom att skicka in ett recept till Sally bazar. Jag bytte genast ut vinsten till en äggklocka och en fin Margarethe-skål. Vilken tur, för jag har haft stor användning av båda, specielt klockan då jag är tidsoptimist.


Åtta bilder sovrum













Det är nästan så att det behövs en trumvirvel mellan varven av uppdatering här på mitt zoo. Så kom jag på att jag ännu inte visat sovrummet (eller vardagsrummet).



Åtta bilder toa















Efter att inte hört ett pip från detta zoo, då vi varit i Karlstad för att tapetsera ett sovrum, kommer nu en kavalkad av bilder från den lilla vrån toaletten. Gallerry som så fiffigt kom på den här utmaningen har i min mening gjort ett utmärkt val av duschdrapperi!


Åtta bilder hall












Dagens åtta bilder kommer från hallen. Jag inser hur mycket mer plats jag tar av hallen än min sambo när jag tittar på korten.



Åtta bilder kök













Jag såg att Nästet hoppade på en rolig vecka som Gallerry startade i tisdags. Här är mina åtta bilder från köket. Hur ser det ut hos er?





Mera djur

Hos Vera kan du vinna fåglar till ditt egna zoo. Ett par flög nyss in till värmen på våran toa.

Söndagsfrunch

I fredags var vi på eftermiddagsbio och såg kanske en av min världs bästa filmer - 500 days of Summer. Fin pojke, söt flicka, härlig musik och vackra färger. Nu vill till och med jag åka till New York.

I verkligheten idag så åt vi frunch som innehöll kanelpannkakor med sockrade blåbär, vaniljglass och fikonmarmelad. En sjukling i soffan och jag röstade för ett helt race med bara film och så blev det.



Första pannkakan, tre skopor glass och lite blåbär



Andra pannkakan, tre skopor glass och mängder av blåbär




RSS 2.0