Ännu mer på väggenTa vara på dem små dagarna

På väggarna

Idag är det tisdag det betyder att det är dags för att tolka Fabrikens tema - På väggarna. I vanlig ordning kan du, självklart, finna ett helt zoo.


Äntligen måndag
Då var det slut på sötbrödsdagarna för den här gången, men lugn. Bara lugn. Om fyra dagar är det helg igen.

Sweet dreamsNu är det renbäddat och fint i sovrummet.

I morse tänkte jag fynda ett nytt, fint överkast eftersom det fanns ett gyllene tillfälle att fynda på ett erbjudande. Jag som trånat och spanat och kännt på den underbara, mjuka härligheten i evigeter. Däremot hade fröken Fia lite bråttom i en korsning och cyklade mott rött. Aja-baja! Konstapeln hötte fingret och jag blev summan av ett överkast fattigare. Det var bara till att cykla hem igen. Men snart, snart så fyller jag år och efter det kommer julen. Tills dess får jag drömma om önska.

Neverending story IIII våras när vi var i Köpenhamn, köpte jag de fina bokstäverna i plåt. När jag tog kortet såg jag att även ett Si finns på bilden. Kanske får dra några stygn genom pappret för att uppmärksamma mångfalden.

Mina förhoppningar är att både pappret och tyget ska få varsin ram. Detta är ett av alla Neverending story, ni minns kanske detta eller det här?

Loppislycka
Jaha, då börjar det redan fyllas på med nya, fina (läs överflödiga) prytlar. Välkommen in i familjen lilla fågel, din lilla skål får innehålla alla mina hemligheter.

Alltid något att tråna efter
Jag vill ha nya tapeter i köket. Och hallen. Funderar på prickigt även om det är svårt att motstå djur.

Morgonstund
Idag tar jag en, något sen, långfrulle.

Loppisfynd
Veckans tema i fabriken är bästa loppisfyndet. Det var inte lätt att välja så här är en hel drös av små favoriter.

Om jag ska erkänna så är tallriken ett undantag. Den hittade min moster, slängd på en återvinningsstation! Den gröna kökslampan fick jag för en spänn, det är vad jag kallar fynd. Sänggaveln är egentligen en gammal dörr. De vita skålarna på fot har blivit en oändlig samling. Jag är kär i vitt opalinglas/milkglass/pressglas, vad heter det?

I det fina vinskåpet står vuxenglasen, ett fåtal flaskor som nästan är tomma samt min bokmärkssamling, från när jag var liten. Jag kunde såklart inte låta bli att ta med burkarna, det är ändå en återkommande hylla jag går till varje gång jag åker på loppis.

Göteborgs skylineNi har nog sett vareviga pinal här i hemmet. Tills det kommer fram något nytt bjuder jag på skymtar ifrån Göteborg.

SöndagsbildenJag är numera en av alla i fabriken, det här är mitt bidrag till söndagsbilden.

DagensIdag blir det pannkakor

Glasklart


Nackdelen med en fin diskho i porslin är att allt går sönder jättelätt. Som våra glas. Igår fyllde vi på med två nya färger, grönt som glasflaskor och ljust turkos.

Notera och anteckna
Den här terminen känns som den mest trögstartade hittills. Jag känner inte riktigt att jag är med, så nu när jag har en hel dag tillgodo tänkte jag gå igenom lite anteckningar och reda ut alla frågetecken. Var har mitt fokus varit under alla föreläsningar?

Skogens fina
Nu kan jag alldeles själv, tack mamma för allt du lärt mig! Jag gjorde precis som du alltid sagt, lämna dem små och hämta ännu mer om en vecka.

Mer feng shui än det här, blir det inte
En helg och massa guldtior senare. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra att ställa sig bakom ett loppisbord och försöka lätta på porslinet. Men jisses vad kul, det kommer jag defenitivt göra igen! Nu återstår bara det svåra, att låta skåpen förbli som de ser ut för stunden. Det enda allternativet är att hålla sig ifrån loppisar. Ha, vem försöker jag lura?


Höstfärger

Så här har det sett ut under augusti, bland annat genom mina solglasögon. Helt magiska färger. Men nu är det slut på sötbrödsdagarna när hösten väntar på oss. Det känns i luften och syns på himlen. För första gången, känns det ganska skönt.

LoppistipsDen här burken fyndade jag på Hedens loppis, här i Göteborg, för några veckor sen. På lördag tänkte jag ställa mig på andra sidan bordet och göra mig av lite gamla pryttlar som jag tröttnat på.

KryddburkarIgår försökte jag diska bort klistret från dem gamla etticketerna som satt på kryddburkarna. Det gick inte. Men en sån tur att klistret fortfarande var tillräckligt starkt för att fästa nytt fint papper.

Baka baka liten kakaSockrade röda vinbär, basilika och mandelmassa passar finfint i smulpajen.

Fynd
I helgen var jag och mamma ute i skoge för att leta guld. Vi fick med oss mer än vanligt hem. Vi stötte dessutom på en fin lampa mitt ute i skogen, i ett vindskydd. Men efter att sett två ormar begav vi oss till nästa stopp, fort som attan.

Mysigt fik i Malmö

När vi besökte Skåne, tog vi en glass på ett mysigt fik i Malmö som heter En nypa salt.

gul som solen och len som päronglass

Kombon solgul och päronglassgrön har nu även tagit ett kliv in i vardagsrummet där den stora bergspalmen fått lite färg på sin gamla kruka. Ett säkert kort som sedan tidigare är beprövat på köksbordet och stolarna.

En elefant balanseradeVi hann besöka Skåne under sommaren. Den här elefanten fick följa med oss hem och ligger nu i hallen som dörrmatta. Däremot var den inte så praktisk som jag trodde eftersom de flesta som kommer hem till fiazoo tar ett stort steg över elefanten för att inte trampa på den. Det var inte så jag hade tänkt mig.


SkolstartIdag börjar jag skolan efter ett tre månader långt sommarlov. Förra veckan hittade jag den här gamla väskan som min farmor använde när hon köpte mjöl förr i tiden. Den kommer bli en fin kompis under hösten.

Inzoomat
Hipphurra för ny kategori på bloggen. Härmed klipper jag bandet och spelar en fanfar för Inzoomat. Precis som titeln säger finner du här antingen mat eller djur. Först ut är karusellburken som innehåller underbara, söta strösocker. What would I do without you?

Älskade burkarDet verkar som det finns en samling i samlingen.

RSS 2.0