Joråsåatte

När regnet öser och tiden bara finns där så har vi låst in oss i lägenheten. Eller ja, vi tog en liten titt ut till ett stort lager med gamla dörrar. Där fann vi en ny vän som vi skubbade av och hittade nytt användningsområde till. Dessutom har den laserade bröstpanelen fått sig en rejäl omgång.
Lugn, bara lugn. Det kommer såklart bilder! Jag ska bara...
Ännu flera lampor


Ni minns kanske den här skärmenLampfötterna hittade jag på Stadsmissionen


När man ställer dem bredvid varandra och plockar ihop fot + skärm ser de nästan ut att vara kära i varandra. Efter lite svart färg som fick stå och torka jättelänge fick de helt andra uttryck än innan.Den kurvigt bulliga är min favorit! Den lilla metalldetaljen uppe på halsen ser ut som ett litet pärlhalsband.

Dags för beslut


Så många fina mönster men så få ytor att täckaAtt göra om köket ska väl inte vara svårt. Vi ska varken byta stommar eller luckor. Vitvarorna är dessutom nya från förra året. Så vad finns kvar? Jo, några stackars bänkskivor och ett kakel som inte faller prinsessan på ärten i smaken. Men något i den här stilen kan jag tänka mig att stå i när jag kokar kräm, syltar och kavlar pajdeg. Nu väntar vi bara på vecka trettiotvå.

I väntans torktider


Just nu väntar jag på att den här sprayade lampfoten som fick stå ute i ur och skur inatt ska torka. Vilken tid det tar!För att ha något att göra undertiden slängde jag ihop de här supergoda kladdkaksmuffinsen. Jag hittade en chokladkaka med smak av after eight, det fick bli min smälta choklad. Den blåa fina hortensian växer vid husväggen, jag lånar några kvistar till köket.


En början till spegelvägg


Spegeln i sitt originalskickSå här vit och fin blev spegeln. Jag har hittat två nya kompisar med sprayen är dessvärre slut. En bild kommer så fort det finns ett resultat att visa upp. Så länge den är ensam kommer den få stå nere på golvet vid fotändan av sängen, det kommer nog dröja ett bra tag innan jag får upp den på väggen.

Egna smycken


Idag har Linda och jag pärlat. Det tog sin lilla tid att komma igångEtt armband med resårsnodd som är enkelt att ta på. Berlocker med fjädrar, sjöjungfru, tekanna och andra söta tingEn fotlänk med en pytteliten sko och ett armband med stora pärlor i trä, sten och metall

Sovrummet


Sovrummet fick ett nytt överkast för några veckor sen. Fyndade det på en tokrea. Snart ser lägenheten ut som ett litet drömtorp. Har man ingen egen stuga får man göra så gott man kan.Spegeln som var guldfärgad åkte på lite vit sprayfärg. Nu saknar den bara några kompisar till en udda spegel-väggVid sängkanten ser det lite ensamt ut utan sängbord, att det ska vara så svårt att hitta två olika små smidiga som faller oss (mig) i smaken. Men så länge man klarar sig går det alldeles utmärkt. Sänglamporna hittade vi för 25 kr/styck på en loppis. De har plåtskärmar och är böjliga så man kan vinkla de hur man vill.Nya lampskärmar


Något i det stramaste är väl denna lampa som hängt med i herrans massa år. Dags för förändring


 
Jag tog min lilla cykel och trampade iväg till Sally bazar som bland annat har massa söta tyger. Jag utgick ifrån det randiga som blivit en liten klenod.Imorgon tänkte jag ge mig ut på jakt efter några fina band att kanta med, eller varför inte favoriten bollfrans! Lite försent kom jag på att knappar är ganska fina att gruppera. Men nu sitter tyget fast, så det får bli på nästa projekt som är en betydligt större golvlampa.TisdagsutflyktIgår tog vi oss en liten spontantripp med cyklarna. Cykelvägen ledde oss in till en liten snabbis på LisebergVi åkte den långa fina rulltrappanDet sög tag i magen när vi gick runt och åt glass medans vi tittade på alla skruvade kastruller med tillhörnade skrik. Vi bestämde oss för att ta det lite lugnt och gick mot utsiktstornetVägen hem var som en egen bergbana. Den mysiga gångstigen som slingrar sig längsmed och över bäckenNär vi kom hem var vi både törstiga och hungriga. Rosé och jordgubbar på balkongen avslutade denna underbara tisdag på ett alldeles ypperligt sätt!

Det lilla tant-hjärtat


Igår gick jag och Pompej en sväng på stan och ramlade rätt in i det här fina diskstället. Det fick snällt följa med oss hem
Det är mycket roligare att stå och diska när elfanterna marsherar framför mig. Då slipper jag titta på det hemska kaklet som snart ska få åka nerDen (osmakligt) laserade bröstpanelen kommer inom sinom tid åka på en skvätt med täckande färg. Bordet blir förmodligen vitt. Det är bara ursäkter som gör att inget händer. No more ugly tant-kök! Jag gillar ju tanten inom, men hon är lite sötare än så här. Kanske blir det några prickar på väggarna? Dagens projekt är att klä om lampskärmarna i fönstret. Sally bazar har en uppsjö av massa söta fina tyger

7 juli

Jag försöker att hålla lite koll, jag skriver bland annat upp vilken dag Nour El-Refai sommarpratar i p1. Brevid dagens datum brukar jag ringar in namn när kompisar har namnsdag, vilket jag aldrig sen gör någonting åt. Och visst vore det gött med en ny fin almenacka som man kan vinna här.

Idag står det att jag måste ringa med flera utropstecken. Egentligen skulle jag gjort det redan igår, men jag strök texten på raden i min lilla gubb-kalender och skrev om det till dagens datum. Det finns även ett frågetecken med ett litet resa innan.

RSS 2.0