Trevlig Valborg
Äntligen fredag och dags för salstenta, som jag längtat. Den här kan jag utantill, det vankas grammatik. Jag har redan tagit ut segern i förskott och låtit fatet få blomma ut med några penséer från balkongen. Trevlig helg och Valborg!Vårblommor

Jag brukar plocka in naturen året runt. På vintern blir det kala kvistar, både långa blanka och burriga små spretiga risbuntar. Jag älskar knoppar, så fort det börjar knoppa under den tidiga våren är jag ute och pallar och blandar hej vilt. Men i år verkar det vara mycket insekter i knopparna så jag lämnar grenarna ute på balkongen i vattenkannan. Däremot är jag inte sen på att plocka in vitsippor, forsythia, skillor och annat vårfint. Nu står dessutom magnoliorna i blom, tänk om jag törs sno en liten kvist. Det skulle vara så fint på köksbordet, till dess njuter jag av vitsipporna som växer i slänten utanför sovrummet.

I fatet lägger jag lite vad som brukar finnas hemma, en hortensia har oändligt många små blommor.


Hå hej med farbror Frej

Hej alla barn nu blir det barnprogram. Nu ska vi se vad fiazoo tar fram. Vad kan vi med tallrikar göra? Jo titta här så ska ni få höra.

Med lite olika tallrikar som jag fyndat på loppis lekte jag farbror frej och staplade ihop ett trevåningsfat som passar utmärkt till smycken, kakor, frukt och allt annat smått här i världen. Jag lät zoogenen pärla ihop ett armband med en liten krokodil, kanske hamnar den högst upp på det jordgubbsformade fatet?


Baka baka liten kaka

Häromdagen hittade jag blåbär i frysen så jag slängde ihop en paj, som tur var fanns det lite av varje i skafferiet. Det blev alldeles lagom till två om man är hungrig som en varg.


2 dl blåbär
1 dl socker
50 g mörk choklad
1dl havregryn
1 dl cocos
50 g smör

Skaka runt blåbären i sockret och häll allt i en liten form. Bryt chokladen i grova bitar och strö det över blåbären. Blanda havregryn och cocos med smör. Och skjuts in i ugnen i 175° tills det fått en fin färg eller bubblar lite i kanterna, skulle gissa på ungefär en kvart.

Formen på bilden är inte alls stor, bara ca 15-20 cm i diameter. Tänker du göra till en större pajform får du ta fram mattekunskaperna och öka på rejält.KöksvySå här ser det ut i köket. Det nya bordet som fått lite mintgrön färg gjorde susen.

Trevlig helgVåren är här på riktigt, idag har jag gjort magnoliaknoppar nakna i Botaniska. Jag tror det kommer en sommar även i år, som jag längtat! Hittills har jag hunnit med picnicar i gräs, på öarna och i helgen tänker jag frukostmysa på balkongen. Den är något minimalistiskare än bilden ovan, men man kan alltid drömma sig bort. Trevlig helg!RSS 2.0