Glad sommar



Jag hittade en rolig sida, där pillade jag ihop ett moodboard med lite sommarfeeling. Annars så struntar jag i regniga Göteborg och drar till Marocko en månad! Jag ska inreda en lägenhet men även äta vattenmelon, surfa, pruta och såklart sola och bada. Vi ses i mitten av juli. Jag lovar att bjuda på en enorm bildkavalkad. Glad sommar!



Beskrivning till mobilen





Josefin önskade en beskrivning till mobilen jag gjorde till Neo. Den var simpel som sjutton att göra. Jag hittade kokad ull hos Sally Bazar, men det funkar förmodligen lika bra med filt, fleece eller någon annan textil som inte behöver fållas. Min symaskin ligger nere i förrådet med en trådspänning som måste fixas. Därför föll valet på den kokade ullen som var så fin i färgen.

Jag klippte bara ut små moln och regndroppar på måfå. Jag har ofta så bråttom att jag inte hinner tänka igenom hur jag ska gå till väga, vill bara vara färdig på stört! Sen sydde jag ihop alla små delar med hittepåstygn som gick upp och ner och upp och ner och upp... Hm, ta något stygn som passar och är smidigt.

Dropparna och prismorna fäste jag med en lite grövre tråd i molen som hängdes upp på blompinnar. VOILA!


Grönt är skönt




Det är så grönt ute. Hela tiden slår det mig, hur grönt och skönt det är ute. Varje år blir jag förmodligen lika överraskad. Mitt i det gröna lever jag fortfarande som om det är helg. Slöar och gör ingen större nytta, precis som sommaren ska vara.



En gulblå dag



I söndags, när vi släppt av lilla lillebror på studentbal, var jag och den andra brorsan ute och åkte finbil. Jag bad honom köra bakom berget, till mitt paradis. Vi åkte förbi det lilla, lilla huset som jag en gång höll på att köpa. Sommardagar som dessa, vill jag inget annat än bo utanför stan. När jag blir stor, ska jag ha ett hus med trädgård som det växer stora träd på.



Neo




För knappt två veckor sedan blev jag faster till världens sötaste lille gosegris! Det är den mest gulliga jag någonsin sett. Lille Neo är tokigt lik min lillebror. Jag visste inte vad jag skulle hitta på, jag ville verligen ge något specielt, så jag gjorde en mobil. Två faktiskt, en liten mini som han kan ha i sin vagn eller i bilen. Den större varianten hamnade över hans säng som han snart ska få sova i. Det är en vagga som gått i arv, jag, mina bröder och många av mina kusiner har sovit i den. Nu är det dags, för första gången på länge, att använda den igen.

Det är verkligen specielt när ens syskon får barn!

Sneak peak



I köket hänger det just nu prismor och små duttar i väntan på att sprayfärgen ska torka. Men kära hjärtanens, vad är nu det här, undrar ni. Undertiden cyklar jag, för sista gången i vår, iväg till skolan för att lämna in tre tentor. I eftermiddag börjar mitt sommarlov! Det och massa annat, mer livsomställande, ska firas till helgen. Ja, kika in lite senare så ska ni få se. To be continued...


RSS 2.0