Medinan i Fes


Jag följde med min kusin till staden Fes där vi vandrade i medinan som ligger runt Kairouyinemoskéns vackra utsmyckade väggar, fönster och portar. Utbudet är ungefär det samma mellan de olika städerna. Fat, lycktor och interiörer i ett område. Kläder och skor är för sig och maten har sina gränder. Men det går fort mellan växlingarna. Rätt vad det är så går man mitt bland färgglad frukt och grönt där även slaktarna har sina små skyffen. Fes ligger innåt landet mellan gröna kullar och har varma vindar.

Är du ändå i trakterna rekomenderar jag att du tar vägarna förbi Moulay Yacoub Spa där du bland annat kan bada i naturligt varmt 50°C svavelvatten som är oerhört avslappande och bra för blodcirkulationen. En skön upplevelse som jag tyvär inte fick med på foto.


Dream a little dreamVi passar på att semestra på hemmaplan under lediga stunder. Nu har vi äntligen besökt Gunnebo Slott och trädgårdar i Mölndal. Jag som alltid trott att jag vill bo i stor villa från 20-talet har nu helt andra tankar i huvudet. Huset, muren, ljuset, de stora träden, ALLT! Jag tar rubb och stubb på bilden ovan.

Ps. Tänk om det alltid var sommar.


Balkongmys

Den senaste veckan har jag ätit melon i alla dess former. Den här gången fick jag inte med mig så mycket minnen från Marocko, men jag passade på att utnyttja ledig plats i stora väskan. Perfekt för melon! Här fick den hänga med på balkongmys tillsammans med Backgammon.

Medinan i RabatHär är en skymt av vad Medinan i Rabat kan bjuda på


Marocko
Nu är det dags för er att få se vad jag varit med om den senaste månaden.

Solig hälsning från Atlantkusten
Jag tänkte bara fresta med en solmogen fruktsallad och bjuda på en bikinibild på mig själv. Tänk om det alltid fanns knallgula, söta meloner, vinröda persikor likt sammet och underbara färska fikon att mixa ihop till fruktsallad på morgonen. Kameler som vandrar i sanden på stranden, het sol och svalkande bad med meterhöga vågor. Marocko är underbart. Sista veckan ska jag njuta som sjutton även om jag saknar Göteborg.


RSS 2.0