En grön och skön uteplats. Del 3

Både planta och kruka står redo för att bli ett. Framför dig bör du även ha jord till plantering och lite lekalukor för dränering. Det finns ju vissa risker i Sverige att sommaren regnar bort. Växternas rötter vill inte stå i vatten så därför måste vattnet ledas bort och kunna rinna iväg på ett enkelt sätt. Nämligen med hjälp av lecakulor som du hittar på samma ställen som växter, även på ICA.

Se till att krukan har ett hål i botten, annars blir vattnet ändå kvar på botten. Täck botten med lecakulor och några centimeter upp. Ungefär 1/5 och resten jord. När du häller i jorden ska du inte trycka till den. Växternas rötter vill ha luft i jorden. Häll inte ändå upp till kanten. Vart ska då växterna få plats? Placera ut växterna från mitten och utåt. Sätt de inte ändå ut i kanten. De kommer bre ut sig och växa till sig.

När växterna fått sin plats i krukan täcker du över med lite mer jord. Sen är det dags för vatten. Vattna över krukan ganska ordentligen. Det överflödiga vattnet kommer rinna ut om du öser på för mycket och växten tar till sig det den behöver. Nu trycks även jorden ihop lite, men det är sånt som naturen sköter själv. Så det är även en anledning till varför du bör hålla den fluffig när du häller på med jord första gången.

Vill du göra extra fint kan du täcka jordens yta med sten. Det hjälper även till så inte jorden torkar ut lika snabbt när solen ligger på. Voila! Du har här och nu förgyllt din uteplats med lite extra liv som kommer leva länge. Visst är livet underbart.



Kommentarer
Postat av: Sussie

fan va gött kutten, du skriver ju så att till och med jag som har noll koll på växter fattar precis =D kan ju inte bli bättre =)

2009-04-10 @ 00:39:38
URL: http://sussieoskarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0